A nyelvleckéket TELJESEN KEZDŐ angolul tanulók részére tervezték, akiknek első nyelve/anyanyelve francia, spanyol, görög, norvég, lengyel, portugál, svéd, magyar, török vagy galíciai.

Ezek online nyelvtanulási eszközök, amelyeket arra terveztek, hogy kiegészítsék az oktatók irányításával zajló CLIL-tanfolyamokat. Angol, francia, galíciai, görög, lengyel, magyar, norvég, portugál, svéd és török nyelven léteznek, teljesen kezdő szintű nyelvtanulók számára.

A leckék segítenek az egyes nyelvek terén teljesen kezdő tanulóknak megtanulni a legalapvetőbb nyelvtant és a fontos kulcsszavakat.

A leckék NEM alkotnak teljes online tanfolyamot egyik nyelvből sem, csak megadják a főbb nyelvtani szerkezeteket szakmai összefüggésbe helyezve (akvakultúra). Az online formátumot úgy tervezték, hogy lehetőséget adjon a kezdőknek, hogy megértsék és használják a legfontosabb kulcsszavakból felépülő egyszerű mondatokat.

Mivel az angol még mindig a legnépszerűbb választott második nyelv, az angolra vonatkozó nyelvtani magyarázatokat mind angolul, mind a felhasználó nyelvén megadtuk. Azonban ha a felhasználó nyelve szerkezetileg teljesen más, mint az angol (pl. francia hím- és nőnemű főnevek), akkor a magyarázatokat mind angolul, mind a felhasználó nyelvén megadjuk.

Minden lecke SZÖVEG, NYELVTAN, HÁZI FELADAT című elemekből áll, klikkelhető menükkel az oldal tetején.

A SZÖVEG oldalak hanganyagot is tartalmaznak, amelyet az egérmutatónak az oldalon található szavak fölötti mozgatásával érhetünk el. Az aktív elemekre kattintva meghallgathatjuk az adott kifejezést anyanyelvű beszélők előadásában (győződjünk meg arról, hogy a gépünkön megvan az ehhez az alkalmazáshoz szükséges szoftver (pl. Quicktime Player)

Az 1. szinten megtanulhatjuk:

hogyan használjuk

hogyan használjuk

hogyan alkossunk állító mondatokat (1. lecke)

hogyan végezzünk egyszerű méréseket

határozók

A 2. szinten megtanulhatjuk: